D-sarja viemäriputkille

D-sarjan viemäriläpivienti on rakenteen sisään asennettava valmisläpivienti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen.

  • Pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin
  • Asennetaan rakenteen sisään
  • Kolme tuotekokoa

Läpivienti muoviviemäreille betoni- ja massiivipuurakenteisiin

D-sarjan viemäriläpivienti on rakenteen sisään asennettava palokatkomansetti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen. Tuotekoko 50, 75 ja 110 mm muoviselle viemäriputkelle. Testattu kattavasti dB-putkilla.

Viemäriläpivienti

Sewatek D-sarjan palokatkot ovat pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin tarkoitettuja valmisläpivientejä, minkä vuoksi niitä usein kutsutaan saneeraus- tai jälkiasennusläpivienneiksi. Tuote soveltuu niin kivi- kuin massiivipuurakenteisiin.

Tuote asennetaan ennen viemäriputken asentamista tai valetaan yhdessä viemäriputken kanssa. D-sarjan viemäriläpiviennit sopivat 75 ja 110 mm muovi- ja valurautaputkille.

Tuote toimii kuten palomansetti tai palokatkowrap, mutta poikkeaa asennustavaltaan. Sewatek D-sarjan viemäriläpiviennit voidaan asentaa rakenteen sisälle, mikä säästää mansettiin verrattuna tilaa korkeussuunnassa. Tätä arvostetaan usein linjasaneerauskohteissa.

Sewatek D-sarjan läpiviennin ympärille kelpaa mikä tahansa valumassa, jonka tiheys on väh. 850 kg/m3. Lisäksi läpivienti pysyy hyvin paikoillaan ja on mahdollista asentaa osittain muhvin päälle.

Wrap edellyttää usein ympärilleen esimerkiksi saman tuotevalmistajan palokipsiä ja lisäksi wrap tulee tavalla tai toisella teipata putken ympärille.

Hyväksynnät

Tuotteella saavutetaan kivirakenteessa paloluokka EI 120 ja massiivipuurakenteessa EI 60. Yksityiskohtaiset paloluokat on tarkistettava ETA-asiakirjasta (12/0045) ja (15/0411) tai detaljikirjastosta. Tuotteen avulla läpivienti saavuttaa myös hyvän ääni- ja ilmatiiveyden.

Jälkityöt

Jälkitöiksi riittää läpiviennin ja rakenteen välisen raon tiivistyskittaus akryylimassalla, mikäli läpivientiä ei ole valettu paikoilleen. Esimerkiksi lvi-asentaja voi hoitaa koko läpivientiasennuksen alusta loppuun asti.

Tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkintäesimerkit ovat kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta. Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivuilta.

‍Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon. Ilmoita aina virtausputkien täsmälliset ulkohalkaisijat.

‍Viemäriläpiviennit pitävät sisällään paisuvan nauhan, solukumitiivisteet sekä kiinnityslaipat.

D80, D105 ja D140

Läpivienti on pakattu kätevään suojakuoreen. Asennus tulee tehdä 80/105/140 mm porareikään/varaukseen ennen viemäriputken asentamista tai samanaikaisesti putken kanssa.

D140x2 (Tupla) soveltuu seinäpaksuuksiin 150-250 mm. Tätä paksummissa seinissä on käytettävä kahta irrallista läpivientiä. Välipohjassa riittää yksi läpivienti rakenteen alaosassa.

Tekniset tiedot

Rakenne
Betoni, kevytbetoni, tiili, massiivipuu (CLT/LVL ). Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus väh. 100 mm, kivivälipohja väh. 850 kg/m³ ja 200 mm, massiivipuun paksuus väh. 80 mm
Läpivietävä tekniikka
Valurauta- tai muoviviemäriputket (75 tai 110 mm). Testatut dB-putket: Uponor dB, Geberit Silent Pro ja Silent dB20, Poloplast Polo-Kal, Wavin SiTech+ ja Asto.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee mm. rakenteen mukaan, esim. muoviviemäri betonivälipohjassa EI 120.
Palokäyttäytyminen
Ei määritelty
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,098 l/min

Kysy lisää