Läpivientiputki

Sewatek-läpivientiputki mitoitetaan läpivietävän putken sekä rakenteen paksuuden mukaan. Tuote toimitetaan määrämittaisena, mutta tarvittaessa läpivientiputkea voi saada 1900 mm pituisena ja lyhentää itse työmaalla.

  • Kun tila ei riitä asennustukien käyttämiseen
  • Toimii metalli- ja komposiittiputkien palokatkona
  • Sekä uudis- että korjausrakentamisen tarpeisiin

Sewatek-läpivientiputki

On tilanteita, joissa kätevin läpivientiratkaisu on pienikokoinen Sewatek-läpivientiputki. Varsinaisten tuotesarjojemme (S, H tai D) asennustuet helpottavat läpiviennin kiinnittämistä, mutta aina tila ei riitä niiden käyttämiseen. Onneksi tarjolla on muista tuotesarjoista tuttua läpivientiputkea, joka sellaisenaan toimii metalli- ja komposiittiputkien palokatkona.

Sewatek-läpivientiputki mitoitetaan läpivietävän putken sekä rakenteen paksuuden mukaan. Tuote toimitetaan määrämittaisena, mutta tarvittaessa läpivientiputkea voi saada 1900 mm pituisena ja lyhentää itse työmaalla. Pituuteen saa pientä pelivaraa käyttämällä H-sarjan läpivienneistä tuttuja kuppitulppia läpivientiputken päissä.

Sewatek-läpivientiputki soveltuu metalli- ja komposiittiputkien läpivienniksi, kun läpiviennin ympärys valetaan tiheydeltään vähintään 850 kg/m3 massalla. Tähän soveltuvat useat sementti- ja kipsimassat sekä esimerkiksi juotosbetoni.

Kun läpivientiputkea käytetään ilman S- tai H-sarjan asennustukia, on läpivientiputki helpoin asentaa paikoilleen samanaikaisesti virtausputken kanssa. Tällöin varmistuu, että tuote pysyy paikoillaan ja tulee oikeaan kohtaan.

Halkaistu läpivientiputki

Halkaistu läpivientiputki on ratkaisu tilanteeseen, jossa putki on viety rakenteen läpi ja läpivientiputkea ei saada pujotettua paikalleen. Halkaistu läpivientiputki voidaan toimittaa joko määrämittaan katkaistuna, tai 1900 mm pituisena.

Tyypilliset käyttökohteet

Läpivientiputkea käytetään komponenttina useimmissa Sewatek-tuotteissa, mutta erikseen myytynä irrallisena läpivientiputkena sen käyttökohteita löytyy niin väliseinistä kuin välipohjista.

Uudisrakentamisessa tuotetta voidaan käyttää välipohjassa esimerkiksi lämpöjohtonousujen kanssa tilanteessa, jossa käytetään valmisläpiviennin sijaan varauskoloa asennus- tai mitoitussyistä. Tällöin varauskolo valetaan umpeen, kun Sewatek-läpivientiputki on asennettu virtausputken ympärille.

Saneerauspuolella tyypillinen käyttökohde on linjasaneeraus, jossa läpivientiputkea voidaan käyttää putkinousujen palokatkoina välipohjien kohdalla. Läpivientiputket saa asentaa useimmiten lähelle toisiaan (katso detaljipiirustukset), minkä ansiosta esimerkiksi linjasaneerauksessa pystytään usein hyödyntämään vanhoja putkireittejä.

Tuote soveltuu hyvin myös erilaisiin hormielementteihin tai paikalla rakennettaviin nousuhormeihin.

Asennus

Läpivientiputki tulee aina valaa tai muurata kivirakenteeseen, seinässä rakenteen vahvuus vähintään 100 mm, välipohjassa vähintään 150 mm.

Kysy lisää